TillbakaSE LCH SE VCH Yard Peace Auchentoshan of Basil
född 2005-03-15
e SE VCH SE JCH Doubleuse Basil u Snärjets Balvenie-Flipp
2 EKL B-prov, 1 CK utställning, svensk lydnadschampion, svensk viltspårchampion, MH-beskriven
Läs mer om Toshie på
RASDATA

 

Toshie är Pers hund med mycket motor och mycket will to please. Hon har en tydlig på- och avknapp vilket gör att hon passar lika bra som familjehund som i fullt arbete på jakter och tävlingar. Toshie blev svensk lydnadschampion redan som 3-åring. I augusti 2009 kom hon på 4:e plats i Goldenspecialen, EKL och kvalificerade sig därmed till att representera Sverige i Nordiska Mästerskapen för golden. Här har dock en reserv fått kallas in, eftersom Toshie nedkom med nio valpar, 5 tikar och 4 hanar, den 7/3 2010. Sommaren 2010 blev hon svensk viltspårchampion efter tre raka 1:a pris, varav ett med HP.

Pers stora intresse är jakt, och Toshie har varit med som apportör på en mängd storjakter. De tävlar nu i EKL där de strävar efter 1:a pris. Det intensiva livet som småbarnsförälder har dock gjort att tiden inte räckt till för träning och tävlingar under 2011, utan Per har prioriterat jakterna. Nedanstående jaktprovsprotokoll, där Toshie tog en 1:a med HP i ÖKL, sammanfattar på ett bra sätt hur Toshie fungerar i jaktsammanhang:

Samarbetsvilja: Bra följsamhet och samarbetsvilja
Sökarbete: Söker med härlig fart och motivation. Får in samtliga vilt på ett bra sätt.
Fart: Utmärkt
Uthållighet: Räcker väl
Näsa: Används väl
Dirigerbarhet: Löser uppgifterna och visar prov på en mycket god samarbetsvilja
Markeringsförmåga: Markerar utmärkt med bra koncentration
Skottreaktion: Uppmärksam
Stadga: Tyst
Apporteringslust: Snabb spontan apportering med fina inlevereringar
Apportgrepp: Mjukt fint apportgrepp. Bra avlämningar
Simteknik: Bra
Vattenarbete: Arbetar villigt och glatt i vatten
Hundtolerans: Stör och störs ej
Sammanfattande kritik: En mycket trevlig ung tik som uppvisar ett mycket gott retrieverarbete genom hela provet. Mycket fint samarbete.

Vi har behållit en valp efter Toshie, med förhoppningen att det blir en minst lika kompetent och härlig tik som sin mor. Nedan ett urval av alla Toshies priser: